logo

2018. január 19. Sára napja

Főmenü

Adományvonal

Paypal-számlák:

Segítsen 2010 Ft-tal,

hogy segíthessünk! 

 

Kérjük, - lehetősége szerint -

támogassa kampányunkat!

 

Moneybooker-számla:
 

 

Partnereink

Hirdetés
Hirdetés
Taiwantrade

GalaxyNetwork

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Reklámok


Címlap Téziseink Tezisek cikkei A nők helyzete Magyarországon
A nők helyzete Magyarországon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. július 27. hétfő, 14:27

Magyarországon sajnos mind a mai napig érzékelhetőek a nemek közötti különbségek. Kifejezetten súlyos formája a munkapiacokon tapasztalható hátrány: a nemek közötti versenyben a férfiak vannak előnyben mind a fizetéseket, mind a pozíciókat illetően. A magyar nők ma még mindig kevesebbet keresnek ugyanolyan végzettséggel/tapasztalattal ugyanabban a pozícióban, mint a férfiak. A piaci szegmensekben pedig felsővezetői pozícióban még mindig a férfiak vannak túlnyomó többségben.


A nők helyzete, ha gyermeket vállalnak, még nehezebb: hiszen a gyermekes anyák elhelyezkedési esélyei jóval rosszabbak, mint gyermektelen társaiké.

A vállalkozó nők helyzete pedig még nehezebb: hiszen a tetemes részük kényszervállalkozó: nincs felettük semmilyen védőernyő.


Pedig Magyarországon a nők átlagos iskolai végzettsége magasabb, mint a férfiak átlagos iskolai végzettsége. A magyar társadalomban a kétkeresős családmodell az uralkodó, mindezekből az következik, hogy a nők nagy részének dolgoznia kell.


A gyermekvállalás a nő ill. partnere legbelsőségesebb döntése: neki és partnerének kell eldöntenie mikor, hány gyermeket kíván vállalni és felnevelni. Azonban a társadalmi érdek az, hogy a nőket bátorítsuk a gyermekvállalásra. Ezért széles szociálpolitikai/oktatási programokkal kell őket segíteni: elérhető bölcsődei / óvodai / iskolai ellátást biztosítani, a munkapiacokon pedig – miután adócsökkentő programunk segítségével a bérek színvonala magasabb lesz – sokkal elterjedtebbé és elfogadottabbá válik a részmunkaidős foglalkoztatás. A nőket arról is biztosítani kell, hogy gyermekvállalásuk idején szakmájukban is tovább tudnak fejlődni, ha azt igénylik.

Módosítás dátuma: 2009. augusztus 21. péntek, 17:31
 

Belépés

VSZ információk

  

  

  

  

  

  

 

    VSZ-fórum a GalaxyWIW-en

Facebook

 
 

Hirdetés

Kiemelt weblapok

A VSZ és a Genertel megállapodott abban, hogy a VSZ tagjai számára a Genertel kedvezményesen ajánl CASCO gépjárműbiztosításokat.

SZÁMOLJON!

Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. Válság ellen válassza kedvezményes csomagjainkat. office@gaction.info

Kösse meg lakásbiztosítását a Genertelnél:

  • 10% VIP kedvezménnyel.
  • szemle nélkül, néhány perc alatt, saját igényeire szabottan.
  • az első évben díjmentes lakás assistance szolgáltatással.
  • 3 féle önrész csomag közül választva, így további 25% díjat takaríthat meg.
  • és vegye igénybe a Genertel gyors és egyszerű kárrendezési szolgáltatását, a Generali Csoport garanciájával.

ÉRDEKEL!

A VSZ és a Genertel megállapodott abban, hogy a VSZ tagjai számára a Genertel kedvezményesen ajánl kötelező-gépjárműbiztosításokat.

SZÁMOLJA KI!
Extended Validation SSL

© Vállalkozók Szövetsége 2009-2012.