2018. május 23. Dezsö napja

Címlap Téziseink Tezisek cikkei Fogyasztóvédelem
Fogyasztóvédelem PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 27. hétfő, 14:31

A fejlett ipari társadalmakban immár teljesen világos, hogy a fogyasztóvédelmi jogok nagy hangsúlyt kapnak a XXI. században. Magyarországon is fel kell ismerni, hogy a fogyasztáshoz, a fogyasztóvédelemhez járuló jogok a emberek állampolgári jogává vált. Ennek segítségével lehet megakadályozni a hamisított élelmiszerek értékesítését, a rossz minőségű szolgáltatások/áruk elterjedését az országban.

Gyakorta tapasztalhatjuk, hogy fogyasztásunk kapcsán – szándékkal vagy anélkül -  állampolgári jogokat kíván sérteni a kormányzat ill. egyes kormányzati körök.

Kiemelt jelentőségűnek tartja a VSZ, hogy harcoljon a fogyasztás közben megszerzett adatok védelmében. A kereskedő/szolgáltató nem hatóság, nem vállalhatja át az ellenőrző szervek (pl. az APEH) munkáját, ezért nem várható el tőle, hogy adatokat szerezzen meg, tároljon és közöljön azokkal.

Módosítás dátuma: 2009. augusztus 21. péntek, 17:26

Hirdetési csomagok legolcsóbban! Akár 90% kedvezménnyel. A bevételeinek növeléséért válassza kedvezményes csomagjainkat. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért
Honlapok már 25 000 Ft-tól! Akár 75% kedvezménnyel. Cége bevételeinek növeléséhez válassza a profi partnert. Kérje ajánlatunkat most! Vállalkozók Szövetsége a vállalkozásokért