2017. június 24. Iván napja

Címlap Téziseink Tezisek cikkei Oktatás - Kultúra
Oktatás - Kultúra PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 27. hétfő, 14:32

Az oktatástól és annak rendszerétől a VSZ azt várja el, hogy minden szinten olyan képzett munkavállalót termeljen, aki képes és tud gyorsan alkalmazkodni a cégek – elfogadható – kihívásaira, és rugalmasan kezelni a munkapiacok elvárásait.

Számunkra nem a diplomák mennyisége a fontos, hanem a jól képzett szakember, akinek rálátása van választott szakmájára, és el tudja látni feladatait.

A (tágabb értelemben vett) környezettudatos élethez az is hozzátartozik, hogy az emberek már nagyon fiatalon megértsék az öngondoskodást és annak lényegi elemeit. Ezért szorgalmazzuk, hogy az általános és középiskolai oktatás keretein belül tanuljanak a fiatalok az egészségtudatosságról és a pénzügyi kultúráról.

Közép- és hosszútávú gazdasági program és munkapiaci prognózis alapján az oktatási intézmények képesek lennének arra, hogy rugalmasak legyenek a szakmákat ill. képzéseket illetően.

Magyarország sokszínű ország, ezért egyik versenyképes „árucikke” lehet a magyar kultúra és művészet.

Módosítás dátuma: 2009. augusztus 21. péntek, 17:24