2017. szeptember 19. Vilhelmina napja

Címlap Téziseink Tezisek cikkei Emberi jogok - Vallásügyek - Kisebbségek
Emberi jogok - Vallásügyek - Kisebbségek PDF Nyomtatás E-mail
2009. július 27. hétfő, 14:35

A VSZ támogatja az emberi és állampolgári jogi törekvéseket. Szükségesnek és fontosnak tartja szervezetünk, hogy minden – hazánkban - élő szabadnak és egyenlőnek érezhesse magát, jogait ne csorbítsák.

Támogatjuk, hogy Magyarországon minden legálisan működő egyház szabadon tevékenykedhessen, hívei szabadon gyakorolhassák vallásukat bárminemű megkülönböztetés nélkül. A VSZ a vallást az ember lelki életének egyik legbensőségesebb eszközének tartja, így az semmiképpen sem tartozhat az más emberekre vagy a kormányra.

A kisebbségek ügye Magyarországon kifejezetten elhanyagolt. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a határokon túl élő magyarság életét miden szempontból megkönnyítsük. Azonban a hazánkban élő kisebbségek helyzete és annak jogi rendezése sem megfelelő. Kifejezetten rossznak és elhamarkodottnak tartjuk a kisebbségi törvényt: a VSZ azt kártékonynak tekinti, és visszalépésnek tartja. A kisebbségi jogok – állampolgári jogok, azért azok csorbítása, korlátozása az állampolgári jogok korlátozása is.

Módosítás dátuma: 2009. augusztus 21. péntek, 17:27